Пореден опит за начало на процеса за присвояването на близо 3 милиарда лева от Корпоративна търговска банка. Въпреки че на последното съдебно заседание стана ясно, че банкерът Цветан Василев, когото прокуратурата сочи за ръководител на организираната престъпна група, източвала фалиралата КТБ, вече е редовно призован, отсъствието на друг подсъдим отложи делото.

Неявилият се на 14 февруари Георги Христовбеше глобен с 1000 лева и му беше назначена съдебномедицинска експертиза. Заради неговото отстъствие не се стигна до коментар по същество на документа от Сърбия, указващ, че Цветан Василев е получил препис от мащабния обвинителен акт от близо 12 000 страници и призовки за уточнените дотук дати по мегаделото, което се гледа в Специализирания наказателен съд. Един от адвокатите му Христо Ботев се осъмни редно ли е процесът да стартира, без яснота дали Белград ще го предаде на българските власти.Този процес отдавна трябваше да бъде спрян поради отсъствието на основния обвиняем. Как може той да отсъства? Не му дават възможност да даде обяснения по случая и делото да си върви. Абсурд!Господин Цветан Василев е ясно вече на всички български граждани, които са поне на средно ниво на интелигентност, че се укрива. Той е в екстрадиция, защото не желаие да дойде в Европейския съюз, не в България, защото той ако желаеше, щеше да остане в Австрия, а не да се крие в Сърбия, репликира адвокат Ботев наблюдаващия прокурор Иван Гешев.

Спорът ще се решава от съдия Виржиния Петрова, ако днес в съдебната залата се явят останалите 17 подсъдими и 20-те им адвокати.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar