Прокурорите в Ню Мексико заявиха във вторник сутринта, че възнамеряват да заведат отново дело срещу актьора Алек Болдуин за непредумишленото убийство на операторката Халина Хътчинс през 2021 г. по време на снимките на нискобюджетния уестърн „Rust“.

Прокурорите ще представят делото си срещу Болдуин пред голямо жури следващия месец, съобщи NBC News, позовавайки се на източници, запознати със случая.

От прокуратурата съобщиха, че в следващите два месеца ще бъдат представени доказателства пред голямото жури. Оттам казват, че след края на предишния процес през април са излезли наяве редица допълнителни факти.

„Случаят на Болдуин ще бъде разгледан от голямо жури в средата на ноември“, каза специалният прокурор Кари Мориси. „Излязоха наяве причини, поради които смятаме, че Болдуин е отговорен за смъртта на Халина Хътчинс и раняването на Джоел Соуза. Вярваме, че е подходящо да позволим на голямото жури в Ню Мексико да реши дали Болдуин трябва да бъде съден“, каза прокурорът.

Болдуин, копродуцент на филма, е насочил пистолет към Хътчинс по време на репетиция малко преди да заснеме нов дубъл за филма. Пистолетът гръмнала, убивайки я и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Болдуин твърди, че не е отговорен за смъртта на Хътчинс и че не е натиснал спусъка. Прокурорите оттеглиха обвиненията срещу актьора през април, когато се появиха доказателства, че пистолетът, който използва, е бил модифициран, позволявайки му да стреля, без да натиска спусъка. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar