Преди месец „24 часа“ писа за това как варненецът Петър Колев, представяйки се за адвокат, уговаря абонати на „Енерго-Про“ да му дадат пълномощни, за да води дела от тяхно име срещу дружеството.

По този начин фирмата на брата на Петър Колев – СМ БГ ЕООД, и фирмата на неговия бивш шофьор – Г 9 ЕООД, са прибрали от „Енерго-Про“ около 1 милион лева.

След спечелване на делата, вместо да им върне парите, той не им давал нищо или им предлагал да вземат само половината от парите, като им е обяснявал, че ако не се съгласят, няма да получат нито лев.

В началото на тази година маститият „адвокат“ Петър Колев е приложил нова оригинална схема, с която се е опитал да не връща парите на абонатите на „Енерго-Про“.

За тази цел

Колев е решил

да използва

като „бушон“

варненеца

Иван Христов,

като за услугата обещал да му плати 5 000 лв.

Идеята е била чрез използването на множество фалшиви документи, запис на заповед за 250 000 лева, заявления и молби, Христов да осъди фиктивно фирмата на брата на Петър Колев СМ БГ ЕООД и тази на бившия му шофьор Г-9 ЕООД.

След това „бушонът“ да образува изпълнително дело пред частния съдебен изпълнител Георги Георгиев в Силистра, като запорира и изтегли всички суми от сметките на двете фирми – СМ БГ ЕООД и Г-9 ЕООД.

По този начин Петър Колев ще обяви пред абонатите на „Енерго-Про“, че сумите са откраднати от „бушона“ и отделно ще си получи парите в брой, без да дължи на никого никаква отчетност.

В началото схемата тръгнала гладко. Районният съд в Силистра е издал изпълнителен лист на авера на Петър Колев Иван Христов, който е занесъл молбата при Георги Георгиев и е образувал изпълнително дело.

След като Иван Христов е отишъл да си получи обещаните 5 000 лева от Петър Колев, разбрал от него, че документите, които е занесъл в съда, са фалшиви и има реална възможност да остане задълго в затвора.

На следващия ден

Христов е

подал жалба в

прокуратурата

Петър Колев е разбрал, че схемата му се проваля и че „бушонът“ може да го завлече с парите от съдия-изпълнителя, затова веднага е депозирал молба до съда да спре изпълнителното дело, като дори е внесъл гаранция от 8000 лева.

Освен това той също подал жалба в полицията срещу Иван Христов.

За да накаже непослушанието на „бушона“, Петър Колев му изпратил мутри начело с руснак, които да го накарат да подпише пред нотариус документи, с които Петър Колев да си вземе обратно парите от съдия-изпълнителя.

Една вечер мутрите са нахлули в хотелската стая, където се е криел Иван Христов заедно със своя племенник. Пребили са го и на сутринта са натоварили в колата детето и Христов. Закарали са ги пред нотариуса, като са му казали, че детето ще остане в колата, докато той не подпише документите. Страхувайки се за живота на племенника, Иван Христов е подписал.

След като е получил документите от мутрите, Петър Колев спешно ги е занесъл при съдия-изпълнителя, който въпреки че делото е било спряно от съда, е превел по сметка на Петър Колев 120 000 лева. В момента в Силистра

тече разследване

по случая

Извършва се вътрешна проверка за наличието на връзка между разследващия случая полицай Деян Минков, разследващия полицай от Варна Митко Андреевски, Петър Колев и действията на мутрите.

При първия разпит, проведен в полицията в Силистра, Иван Христов твърди, че Деян Минков е скъсал неговия сигнал и му го е хвърлил в лицето.

При посещението в хотела мутрите са декларирали без никакво притеснение името на полицая Андреевски от ОДП Варна.

Странно съвпадение е също така, че след извършен разпит в Силистра, на който е присъствал полицаят Деян Минков, мутрите са причакали Иван Христов на автогарата във Варна и са му нанесли побой, като са го заплашили, че ако заведе детето в полицията, за да се извършва разпознаване, ще е последният ден в живота му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar