Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е на „Дневник“. Поводът за коментара на бившия прокурор Янкулов е изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че Нидерландия трябва да му даде доказателства, че българската граница се преминава срещу 50 евро.

Една от причините да не бъдем в Шенген е, че на нашите правоохранителни органи трябва някой друг да им намери „данните и доказателствата“ за незаконното преминаване на българската граница срещу по-дребни или по-едри суми.

А това е все едно да трябва да ни намират „данните и доказателствата“, че водата е мокра.

За верността на горното не може да има никакъв спор. Но да трябва някой друг да дойде да ти го докаже по нужния за наказателно дело начин, при положение че това е лично твоя работа, дискредитира сериозно самия теб.

Отделно, че Гешев щял да иска „данните и доказателствата“ от Рюте по реда на международната правна помощ, е повече от смешно. Сигурно ще пусне една Европейска заповед за разследване на холандците да го разпитат „какво е имал предвид и откъде има информацията“… Както вика на разпит български политици при техни политически изказвания на тема „корупция“.

Прочее, същата сценка се игра и след „Магнитски“ – искаха се конкретните доказателства, послужили за санкционирането на Пеевски като „олигарх със значителна роля в корупцията в България“.

След като не си ги видял в делото „КТБ“, няма кой и как да те убеди, че водата е мокра.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar