Един от крими героите, оцелели от 1990-те, Димитър Вучев-Демби, получи присъда от Софийския градски съд, съобщават от прокуратурата.

Той отнесе 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим по члена за наркотични вещества на стойност 13 933.26 лв, за държане на прекурсори за производство на наркотици и за причиняване на лека телесна повреда на полицай при изпълнение на службата му.

Към това обаче съдът, който се явява първа инстанция, добавя и стара присъда от 2 години условно, която той има от далечната 2010 г.

Така се получават общо 6 години. Присъдата на СГС срещу 48-годишния Вучев не е окончателна и може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд.

За последно Димитър Вучев влезе в новините, когато бе задържан през 2016-а след опит да извърши със свой авер взломна кражба от апартамент в малко нидерландско градче край Алкмаар. Двамата бяха задържани със съдействието на българските власти.

По-рано – през юни 2015 г., Демби бе пуснат от Софийски градски съд под домашен арест, след като експертиза доказала, че освен с кръста, той има проблеми и с влагата в ареста, която обостряла неговата астма.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar