Напрежение в системата на МВР. Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че предстоят сериозни рокади по върховете на структурите. Докладът след мащабната вътрешна проверка по случая „Георги Семерджиев“ е показал, че бившият шеф на столичния КАТ Тенчо Тенев не е упражнил контрол и така е помогнал за осигуряването на „полицейски чадър“. Разследват се и трима ръководители на софийски районни управления.

„Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на едно лице и да няма ръководител, който да не е отговорен. След внимателно изследване се установи, че не е упражнен достатъчно контрол“, заяви Демерджиев.

Тенчо Тенев отхвърля обвиненията. Твърди, че той и подчинените му са си свършили работата и смята, че силовият министър не е запознат правилно със случая.

„През 2014 г. лично съм изпратил документите на Семерджиев в Прокуратурата, когато е хванат да управлява два пъти без свидетелство за правоуправление. На по-късен етап – през 2016 г. – пак сме изпращали документи в Прокуратурата“, заяви Тенев.

След това се стигнало и до констатацията, че Семерджиев има фалшива швейцарска книжка.

„Веднага взех мерки, след като разбрах. Преиздадохме актовете, които са му написани, връчихме му ги в следствения арест. Как така не съм си свършил работата, не мога да разбера?“, попита Тенев.

Бившият шеф на КАТ-София подозира, че атаката срещу него идва и по друга линия.

„След като се пенсионирах, на следващия ден върнаха началника на регистрацията, който беше в болничен по болест. Бяхме изкарали много драстични нарушения – над милион щета за държавата за регистрация на товарни автомобили в специални. Нали говорим да се справяме с корупцията защо се мълчи за това“, попита Тенев. Той е категоричен – ще си търси правата в съда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar