Хулиганката искала да пуснат климатик в отворена зала за пушачи

33-годишна жена бе наказана с 1000 лв. глоба от Варненския районен съд за нанасяне на лека телесна повреда на управителка на заведение на крайбрежната алея.

Инцидентът станал на 25 октомври следобед. Подсъдимата и неин познат се черпели с алкохол в отворената към морето зала за пушачи. Клиентката поискала да бъде включен климатик, защото й било студено. Управителката й обяснила, че това е невъзможно, тъй като помещението е открито, но и дала одеало. Въпреки това дамата сама включила няколко пъти климатика. Тъй като служителите го спирали, тя се разгневила и започнала да сипе обиди, че храната е боклук и ще се оплаче на контролните органи. Върнала една от порциите и продължила да сипе хули. На тръгване плиснала в лицето на управителката питието си, ударила я силно в лицето и съборила телефона на един от барманите, който понечил да заснеме хулиганските й действия. Служител натиснал паник бутона и полицията бързо откликнала на подадения на тел. 112 сигнал.

На заседанието стана ясно, че виновницата е с чисто съдебно минало. Затова тя бе освободена от наказателна отговорност и осъдена да плати глоба. Решението подлежи на обжалване.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar