Звездата на италианското и световното кино Джина Лолобриджида се бори срещу попечителство, което й е наложено от съда по искане на нейното семейство. „Не заслужавам да бъда унизена по този начин“, заяви 94-годишната легенда в емоционално интервю по италианската държавна телевизия RAI Uno.

На Лолобриджида е бил назначен попечител по искане на единствения й син Милко. Тя не може да взима финансови решения без негово одобрение. „Не съм направила нищо лошо. На моята възраст би трябвало да имам спокойствие. Но аз нямам. Изморена съм. Трябва да ми бъде позволено да умра в мир“, каза актрисата.

Джина Лолобриджида е една от трите най-големи звезди на италианското кино заедно със София Лорен и Клаудия Кардинале. През 50-те и 60-те години на миналия век тя беше смятана за най-красивата жена в света. Дори през 1955 г. се снима във филм с това заглавие – „Най-красивата жена на света“, изпълнението в който й носи наградата „Давид на Донатело“, италианския еквивалент на „Оскар“.

Джина си е партнирала на екрана с Антъни Куин, Хъмфри Богарт, Марчело Мастрояни, Виторио Гасман, Рок Хъдсън и мнозина още – през дългата си кариера е заснела над 70 филма. Международните си успехи актрисата дължи на продукции като „Фанфан Лалето“ и „Красавиците на нощта“. След успешната си филмова кариера, на която звездата сама слага край около 45-ата си година, тя се изявява като фотограф и скулптор. През 1974 г. е допусната от кубинските власти да направи обширно интервю с комунистическия лидер Фидел Кастро, което й носи световна слава, макар никога да не е излъчено.

Неотдавна все още поразително красивата Джина Лолобриджида отново привлече интереса на медиите с правните спорове за психичното й състояние. През октомври италианският Върховен съд излезе с решение, че попечител ще отговаря за нейните активи. Тя смята, че това е по инициатива на сина й Милко и негови приближени, които искат да й вземат парите. „Има една единствена цел и това не е добруването на Джина Лолобриджида, а нейното богатство“, заяви адвокатът й Антонио Ингроя в телевизионно предаване. Според него клиентката му заслужава „повече уважение от всички италианци, но преди всичко от италианските институции“.
Синът на актрисата от краткия й брак със словенския лекар Мирко Скофич посочва като основна причина за действията си 34-годишния Андреа Пиацола, който администрира имуществото й. Той е обвиняван, че манипулира Лолобриджида и че с помощта на друг мъж е опитал да продаде чрез аукционна къща над 350 ценности, принадлежащи на звездата. В телевизионното интервю тя го нарича „голямо щастие“ и споделя, че младият мъж й е като син и е добър човек. Той живее заедно с приятелката и дъщеря им, кръстена на Джина, в къщата на актрисата на прочутата улица Апия Антика в Рим. Тя не желае да вижда нито биологичния си наследник, нито внука си и споделя, че са й останали малко сили да се бори. „Имам право да живея и да умра спокойно“, каза през сълзи Джина Лолобриджида.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
jcpenneykiosk
jcpenneykiosk
24 ноември 2021 8:09
Гост

Thanks to this article I can learn more. Expand my knowledge and abilities.