Алексей Навални, известният критик на Кремъл, започна днес гладна стачка в затворническата колония в опит да принуди управата да допусне необходимите медицински грижи за острите болки в гърба и краката, които изпитва.

Този ход бе предшестван от две негови жалби, в които се казва, че му дават само ибопруфен и че го изтезават чрез безсъние, защото на всеки час в килията му влиза да го снима служител на затвора.

Неговият екип публикува на страницата му в „Инстаграм“ саморъчна написано писмо, в което казва, че се пренебрегват всекидневните му искания за преглед от лекар по негов избор, което законът позволява, и подходящи лекарства.

Здравната служба на Изправителна колония 2 на около 100 км източно от Москва го е прегледала миналата седмица и е решила, че той е в стабилно и задоволително състояние. Кремъл отказва да коментира ситуацията и посочва, че тя е от компетенцията на федералната служба за излежаване на наказанията.

В неделя медицински специалисти публикуваха отворено писмо, в което заявиха, че ако 44-годишният Навални не получи подходящи грижи, има риск от необратими промени в здравето ми, водещи до частична или цялостна парализа на краката му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar