Илон Мъск загуби първата битка срещу Twitter. Съдът в Делауеър отхвърли неговите аргументи и потвърди искането на Twitter за ускорен процес, съобщава CNBC.

Разглеждането на делото ще продължи пет дни и ще бъде през октомври т.г. Мъск и адвокатите му искаха стандартен процес, който да започне най-рано през февруари 2023 г.

Twitter пък искаше 4-дневен процес през септември. В крайна сметка решението на съда е в полза на компанията.

Адвокатите на социалната мрежа се аргументираха, че подобни дела също са били решавани с кратки процеси. Освен това така ще се намалят щетите за Twitter, които компанията търпи, заради неяснотите около бъдещето си, казват още адвокатите. Те обявиха още, че жланието на Мъск да отложи процеса, може да е стратегия, за да няма много време за потенциално обжалване, заради изтичане на срокове за осигуреното финансиране.

Аргументите на екипа на Мъск са, че ускореният процес и кратките срокове не са достатъчни за адекватна подготовка. Има много голямо количество информация, което адвокатите искат да прегледат. Това включва и анализът на процента фалшиви профили спрямо общия брой, което е и в основата на спора. Twitter контрира, че тази информация не е обект на споразумението.

Съдебният спор се очертава да бъде доста остър. Двете страни имат крайни позиции една срещу друга и се обвиняват в подмолни практики. Конкретната дата за начало на процеса ще бъде определена допълнително.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar