44-годишен психичноболен мъж е убил 77-годишната си майка в Сливен. Трагедията се е разиграла в квартал „Кольо Фичето“.

Мъжът е с установено с психично заболяване, лекуван е няколко пъти в психиатричната болница в Раднево, дори е поставен под запрещение. Според първоначалните данни 44-годишният е убил майка си с удари. В.Л. е бил закопчан от полицаите, отзовали се на обаждане от бащата, който след завръщане от покупки в квартал „Кольо Фичето“ намерил 77-годишната си съпруга мъртва.

По-късно съдът постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ състав на сливенския окръжен съд спрямо 44-годишен мъж

Смъртта е настъпила следствие нанесени множество удари с юмруци и ритници. В хода на образуваното досъдебно производство станало ясно, че извършителят страда от тежко психично заболяване, само през 2019 година по настояване на близките на три пъти е бил настаняван за лечение в специализираната болница в Раднево.

За последно е бил там в края на декември, след което се е прибрал в семейния апартамент под грижите на възрастните си родители. Веднага след постановената мярка от съда В.Л. е изпратен с ескорт към затвора в Ловеч, където има психиатрично отделение, уточни говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar