Две години и шест месеца затвор и глоба получи подсъдим, шофирал без книжка, по обвинение на Софийска районна прокуратура, съобщиха оттам.

По внесен в съда обвинителен акт на СРП е признат за виновен подсъдимият М. Д. за това, че управлявал МПС без свидетелство за управление, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото.

М. Д. не е правоспособен шофьор и не му е издавана книжка. Той бил многократно наказван по административен ред за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. С наказателно постановление влязло в сила на 06.04.2019 г. подсъдимият бил наказан по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление.

На 29.04.2019 г. около 11,00 ч. по бул. „Васил Левски“ в гр. София, съзнавайки, че не притежава книжка, М. Д. управлявал лек автомобил, когато бил спрян за полицейска проверка от служители при отдел „Пътна Полиция“-СДВР. По време на проверката и след направена справка било установено, че М. Д. управлявал автомобила без книжка.

Софийски районен съд го признал за виновен, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и шест месеца, при първоначален общ режим на изтърпяване, както и глоба. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar