Русия обяви за издирване работещ в Украйна руски журналист за съучастие в убийството на проруския военния блогър Владлен Татарски, който беше взривен през април по време на среща с почитатели в Санкт Петербург.

Роман Попков е третият заподозрян в покушението, като му е предявено обвинение в „ръководство в извършването на терористичен акт“, съобщават руските медии.

Според разследващите „Попков си е кореспондирал с Дария Трепова в социалните мрежи и й е давал указания в подготовката на убийството“.

Следствието твърди, че Трепова е донесла статуетката на комунистически лидер, в която е имало експлозив, взривил Татарски.

С обвинение за съучастие и за издирване е обявен и гражданинът на Украйна Юрий Денисов, който според разследващите е пренесъл взрива.

Бомбата за руския блогър е изпратена с куриер в Москва

Експлозията, при която загина Татарски стана на 2 април в кафене в центъра на Санкт Петербург, като бяха ранени над 50 души.

Единствената арестувана по случая е Даря Трепова. В четвъртък московски съд удължи мярката й за неотклонение – задържане, до 2 септември. Трепова е обвинена в извършване на терористична атака и трафик на експлозиви.

Несъгласна с войната рускиня е обвинена за убийството на блогъра Татарски

Нейният съпруг твърди, че тя е използвана за атентата, като не е знаела, че в поверената й статуетка има експлозив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar