Безжизненото тяло на 45-годишната Мария беше открито в събота в късния следобед в Горна Оряховица. Убийството е станало в апартамент на третия етаж в квартал „Пролет“.

В нощта срещу събота в жилището е имало шумен купон. Заради необичайното тропане съседите не могли да спят, но не са подали сигнал в полицията. Още през деня обаче домоуправителят решил да направи забележка за прекаления шум, но собственикът не отворил. После шумовият екшън се разиграл отново между 1.30 и 5.30 часа през нощта.

Сигнал за убийството е пуснат чак на другия ден в 17.28 часа. Подал го е собственикът на апартамента, който съобщил, че в жилището има млада жена в безпомощно състояние. На адреса незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които установили множество наранявания по тялото и констатирали смъртта й. На мястото е извършен оглед, съобщиха вчера от пресцентъра на МВР. Собственикът на апартамента е задържан, като на разпит в полицията е бил привикан и баща му. Не става ясно и защо е подал сигнала на другия ден след купона, по време на който очевидно е имало инцидент.

Жената е намерена мъртва с множество наранявания по тялото. По нея нямало прободни рани, а много контузии от юмруци и ритници, което сочи, че е била пребита до смърт. Следи от насилие е имало и по лицето на собственика на апартамента. По непотвърдена информация двамата не са имали близки отношения, била му е само позната.

По-късно стана ясно, че има заподозрян, който е обявен за общодържавно издирване, и това е 36-годишният Н. К. От полицията не уточниха кой е издирваният мъж и каква е връзката му с престъплението, но излязоха с призив, ако някой има информация, да се обади в най-близкото управление на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия по случая продължават под ръководството на окръжната прокуратура във Велико Търново.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar