Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ст. комисар Калоян Милтенов е разпоредил проверка за действията на полицейски служители, ангажирани в охраната на протестни действия в петък в София. Тогава са били задържани трима непълнолетни младежи за това, че със спрей са изписали „Save Ukraine“ върху Паметника на съветската армия.

За това се разбра от пост във фейсбук на училището, от което учат младежите – две момчета и едно момиче. Според него те са били задържани в първо районно управление, без да имат достъп до адвокат или телефон, за да звъннат на родителите си.

От МВР го наричат довеждане, а не задържане се разбира още от съобщението, появило се на сайта на ведомството около обяд в неделя.

„Проверката ще изяснява обстоятелствата, свързани с довеждането на трима младежи в районно управление във връзка с инцидент по време на протеста. В случай, че се установи превишаване на правомощия, на униформените ще се търси дисциплинарна отговорност. Предстои на 28 февруари и среща на ст.комисар Милтенов с директора на учебното заведение, в което младежите учат.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar