МВР все още не е оповестило резултатите от проверката на пътния инцидент в Харманли, при който бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, се сблъска с инвалидната триколка на Стефан Тодоров на кръгово кръстовище. В неделя вътрешният министър Валентин Радев заяви, че е дал срок за приключване на проверката до 27 август. Той заподозря, че фактите по случая били подменени в документите на МВР и е наказан невиновният Тодоров. Въпреки че материалите са му били докладвани, от МВР не дават никаква информация за резултатите. Не е ясно докога ще бъдат крити.

Радев разпореди проверката, след като стана ясно, че полицията не е съобщила за инцидента. Не е докладвано и на прокуратурата. Катастрофата е станала още на 17 август. За случката обаче се разбра 9 дни по-късно от запис от охранителни камери, разпространен в медиите. Пристигналите на място катаджии съставили акт на Тодоров, който го подписал с възражение. На мястото пристигнал и бившият кмет на Харманли от БСП Михаил Лисков. Той отрече да е оказвал натиск на полицаите.

„Какъв фактор съм аз, за да оказвам въздействие на полицията. Просто от чисто човешка гледна точка спрях, видях бай Георги и се интересувах, и леля Станка, разбира се, се интересувах от тяхното състояние. Аз също мога да задам въпроса защо някои ме упрекват за някакъв политически натиск. Този запис как е попаднал в медиите 9 дни след случката? Общината ли го е дала, полицията ли го е дала? Би трябвало прокуратурата и това да разследва, в края на краищата, как са защитени моите права“, заяви Лисков пред bTV.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar