[email protected]

Агенти под прикритие от наши и чужди служби разкриха схемата преди 8 години

Гражданинът на Северна Македония Филип Стоянов, сочен за организатор на разбитата през 2016 г. банда, пласирала из целия континент отпечатани в Пловдив фалшиви евро, е неоткриваем. Той е бил известен, че за 12 юни в Пловдивския окръжен съд е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу него и съратниците му, но не се яви, не отговарял и на трите си телефона. Съдът ще направи нов опит да го издири до 16 септември, за когато беше отложен процесът.

Подсъдими заедно с него са още шестима души, които са се занимавали с разпространението на фалшивите банкноти. Пламен Илиев, Кирил Паланков, Пламен Паланков, Славчо Иванов, Георги Георгиев и Денис Божилов са готови да сключат споразумение с прокуратурата и при това положение делото срещу македонеца може да се гледа задочно.

Печатницата за пари на „Кукленско шосе“ в Пловдив беше разбита в началото на октомври 2016 г. Това се случи, след като агенти под прикритие от наши и чужди служби следили разпространителите и сключвали сделки с тях, за да ги заковат. Делото се проточи толкова дълго, защото първо беше пратено в Специализирания наказателен съд, който впоследствие беше закрит.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar