Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на майка и син, собственици на два ротвайлера след инцидент в района на с. Железница. Вчера следобед кучетата били оставени без надзор от стопаните и нахапали деца.

Трите деца – на възраст 7, 9 и 12 години, се разхождали, придружени от възрастен мъж, в покрайнините на село Железница, когато били нападнати и нахапани от две кучета. Пострадалите били откарани в „Пирогов“ и са оставени за лечение.

На място на инцидента вчера са били изпратени екипи на полицията, които извършили оглед, иззели веществени доказателства и разпитали свидетели. Кучетата са имали микрочипове, по които са установени и задържани собствениците им – майка и син от Симеоново, обясни директорът на столичната полиция Георги Хаджиев.

На пресконференция той благодари на местна жителка, която рискувала собственото си здраве, за да се намеси навреме и така предотвратила по-сериозни последици.

Екипи на „Екоравновесие“ са прибрали животните, допълни директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.

Майката и непълнолетният й син са привлечени като обвиняеми за това, че не са положили достатъчно грижи за животните, които се намират под техен надзор. Това е довело до инцидента, при който са причинени средни телесни повреди на три непълнолетни деца.

Майката е в ареста за 72 часа, а синът й, който е непълнолетен, е с мярка „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. За това престъпление законът предвижда наказание до 3 години „лишаване от свобода“ и глоба.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar