Клип с малтретиране на 3-годишното момиченце потресе стотици хора

Прокуратурата започна разследване, родителите са задържани

Перничанка преби 3-годишното си момиченце, а клипче от насилието бе качено в социалните мрежи и предизвика гняв и възмущение сред стотици хора. Срещу 32-годишната майка е образувано досъдебно производство. Тя и бащата на детето са задържани за 24 часа в ареста.

На клипчето се вижда как Кота Никифорова е хванала дъщеричката си и й казва: „Понеже баща ти не те обича, не обича и мен…“, и започва да я удря. Детето пък я моли да спре. Хора, гледали видеозаписа, направен от самата майка, веднага сигнализирали полицията и социалните служби.

Ведомставта веднага реагирали и малтретираното момиченце е настанено вече в център за настаняване от семеен тип. „Майката каза, че по този начин е искала да накаже бащата и да привлече вниманието му. Според нея той не се грижил достатъчно за тях и това бил нейният начин да го предизвика да полага грижи“, обясни Румяна Герова, началник отдел „Закрила на детето“ в Перник. Бащата пък разказал, че досега не е подавал сигнал в институциите, защото се е страхувал да не му отнемат детето.

Социалният министър Деница Сачева съобщи, че досега са намерени няколко клипа с насилие над 3-годишното момиченце в Перник. „След като получихме сигнал за случая, веднага се свързахме с колегите от Перник. Тяхната реакция е била мигновена. За нас беше важно не само веднага да помогнем на детето, но и да не се получава опит за саморазправа от страна на възмутени граждани“, обясни Сачева. Тя добави, че условията, в които е живяло момиченцето, били добри.

Според запознати майката била изключително религиозна – до дома им в Перник е разлепила молитви и 10-те божи заповеди. Според съседи членувала и в секта. Тя ще бъде подложена и на психиатрична експертиза. В Перник се говори, че тя също е имала тежко детство и е била малтретирана като малка. Бащата пък бил от българо-виетнамски произход и работел в София.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar