Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска на сайта на Висшия съдебен съвет да бъде публикуван одитният доклад за системата за случайно разпределение на делата, заради констатациите в който Софийската градска прокуратурата започна разследване за компютърно престъпление, съобщи БНР.

Името на Панов беше споменато от главния прокурор Иван Гешев сред хората, които според него носят отговорност за предполагаемите злоупотреби при разпределението на делата. Какво каза Гешев вижте тук.

Днес по обед от кабинета на председателя на Върховния касационен съд обявиха, че той все още не е виждал одитния доклад. Час по-късно той е получил документа на електронната си поща, както и други членове на съдебния съвет,
Настояването му за публикуването на одитния доклад е заради „множеството публични интерпретации относно съдържанието и заключението в доклада, направени през последните дни от главния прокурор, правосъдния министър и членове на Съвета“.

„Поради множеството публични интерпретации относно съдържанието и заключенията в одита, направени през последните дни от главния прокурор, министъра на правосъдието и членове на ВСС, председателят на Върховния касационен съд призовава в страницата на Висшия съдебен съвет в интернет да бъде публикуван документът, за да могат българските граждани сами да се запознаят с неговото оригинално съдържание“, се казва в съобщение на сайта на съда.

Така българските граждани ще могат да се запознаят с неговото оригинално съдържание, смята председателят на Върховния касационен съд.

Одитният доклад ще е тема и на заседание на Висшия съдебен съвет в четвъртък.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar