64-годишният ловец Петър Маринов от село Трапоклово до Сливен застреля с пушка изгората си Радост, която го напуснала, след това гръмна и съседа си Любен Димов, а накрая сложи край на живота си в двора на къщата, където живее. За разлика от него жертвите му оцеляха и лекарите в болницата в Сливен се борят за живота им.

Стрелецът самоубиец е вдовец от 1 г. Работел като шофьор във „Винпром Карнобат“. Когато останал сам, заживял с 20 години по-младата Радост Куртева от Стралджа.

Екшънът започнал в неделя сутринта. Тогава Петър взел законната си ловна пушка и тръгнал за Стралджа, за да търси любимата си. Не я намерил там и се запътил към Петолъчката, където тя работела в заведение. Радост била на смяна. Още като я видял, Петър извадил заредена ловна пушка надцевка „Ижовка“,

насочил я към

нея и започнал

да стреля.

Уцелил я в

главата и тялото

След това се качил на колата си и отпрашил за Трапоклово. Там влязъл в двора на 58-годишния си съсед Любен Димов и започнал да стреля и по него. Накрая се прибрал вкъщи, насочил оръжието към главата си и дръпнал спусъка. Нямал никакъв шанс – сачмите с номер 9 го убили на място от близкото разстояние на изстрела.

Междувременно в полицията започнали да се получават сигнали един след друг – първо за простреляната Радост, която е откарана в болница, след това за Любен Димов, а накрая и за Петър Маринов. Трите случая бързо били обединени, след като разследващите разпитали свидетели и видели записи от камери с движението на стрелеца.

Състоянието на простреляните Радост и Любен е много тежко, те са оперирани по спешност в сливенската болница. Но лекарите не дават гаранция за живота им, съобщиха от лечебното заведение. Пред болницата се бяха събрали десетки роднини на жертвите. Една от първоначалните версии за любовен триъгълник между тримата отпаднала в първите минути.

Между простреляните Радост Куртева и Любен Димов

няма връзка,

най-малко

любовна,

бяха категорични разследващите от МВР и прокуратурата на брифинг в неделя вечерта.

Напоследък отношенията между Петър и по-младата Радост не вървели и жената се прибрала в родния си град Стралджа след великденските празници. На 6 май около 20 ч тя подала сигнал в полицията в Стралджа, че Петър е в града и я притеснява. Пристигналите на място полицаи обаче не го открили, а жената не подала писмена жалба срещу него. За разследващите все още е загадка дали мотивът за стрелбата по нея е емоционален, или имуществен. След като разчистил сметките си с любимата, Петър явно е имал намерение да се самоубие, но

преди това решил

да отмъсти и на

съседа си Любен

Човекът се занимавал с животни и не говорел с никого от селото. Съседите били в лоши отношения. Преди години конят на Петър умрял и той обвинявал Любен Димов за нещастието.

Маринов е бил ловджия и притежавал законна ловна пушка, но от 10 г. не бил излизал на лов. Неотдавна дори от полицията го проверили като ловец и тогава той казал, че от много работа няма време да ходи на лов.

След трагедията село Трапоклово е в шок. Дори и кметът Кирил Котов не може да си обясни как Петър е избухнал и е решил да убива наред.

Окръжната прокуратура в Сливен разследва двата опита за убийство и последвалото самоубийство на ловеца.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar