Комисията за финансов надзор се е самосезирала по повод скандалния случай с 9-годишно дете, което трябва да изплаща заем, наследен от починалата му майка

34-годишната Юлия бе убита при катастрофа край Созопол през юли 2020 г., когато слязла от такси заради висока сметка. Минути по-късно тя е прегазена от шофьор, който бяга, без да окаже помощ. Втора кола удря отново младата жена. След множество травми майката на 9-годишното момиче умира. По-късно МВР успя да го открие избягалия шофьора, но след 24-часово задържане, той е пуснат без обвинения поради липса на доказателства. В момента детето живее при баща си.

Майката има потребителски кредит на стойност от 27 хиляди лева, който е застрахован, но застрахователната компания отказва да го покрие. Мотивът – иска експертиза дали Юлия е била пияна.

От КФН посочват към настоящия момент при тях не е постъпвала жалба от наследниците на загиналата жена. „С оглед на спецификата на казуса и с цел да отговори на обществения интерес, Комисията за финансов надзор се самосезира като ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовите си правомощия, за да извърши детайлна и спешна проверка по случая“, посочват от регулатора.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar