Ако не се справи със съдебната реформа правителството ще загуби легитимността си. Съдебната реформа прави тази коалиция стабилна, каза днес в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ депутатът от БСП Крум Зарков. Според него най-важното е главният прокурор да бъде сменен по законен начин, независимо колко време ще отнеме това.

„Има конституционна рамка, която казва, че това е главният прокурор. Той не може да бъде сменен просто ей така и не бива. Има път, който минава през Висшия съдебен съвет, който сигурно ще бъде блокиран, след това идва новият ВСС, има начин да се изтегли смяната му. Ние строим нов тип политика и тя има своите рестрикции, работа по принципите на закона“, подчерта Зарков.

В коментар на активността на депутатите от ДПС той посочи, че в тази партия не правят нищо без да го преосмислят. „Това е целенасочена стратегия – бият по един министър, бият по Прокопиев, това е борба и явно има за какво, в случая става дума и за пари“, подчерта депутатът от БСП.

По повод поредният конфликт в БСП – исканото наказание за председателят на Градския съвет в София Калоян Паргов, Зарков посочи: „Не мога да разбера как не се осъзнаха някой хора, че този тип действия не ни помагат“. Според него БСП не бива на следващите избори, когато и да са те, левицата да се яви с вътрешните си проблеми. Попитан дали е притеснен от намерението на Мая Манолова да направи партия, Зарков отговора: „Не се притеснявам. Ако БСП свърши своята работа, тя нейните избиратели си ги има. Те биха отишли другаде, ако не си свършим работата“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar