Управляващите крият ареста на общинския съветник от ГЕРБ в Луковит Димитър Цолов Димитров. Известният в престъпния свят Митьо-Лорда е задържан в дома си в ловешкото село Дерманци на 31 юли в рамките на спецоперация на територията на областите Ловеч, Ямбол и Бургас.

Спецпрокуратурата съобщи на сайта си, че при акцията са арестувани 7 души по обвинение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Не се уточняват нито имената им, нито че единият от бандата е част от групата съветници на ГЕРБ в община Луковит. „Групата е действала от октомври 2018 г. В жилище на един от участниците в село Дерманци е открито голямо количество канабис“, гласи съобщението, без да се посочва, че става въпрос за Димитров.

За 50-годишния мъж се говори, че през 90-те години е бил поръчков убиец. 150 полицаи и жандармеристи са участвали в хайката в дома му в четвъртък, научи ДУМА.

Според съобщението се разследва дейността на арестуваните във връзка с производство на марихуана и е иззето оборудване за наркооранжерия. Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2018 г. При претърсванията на жилища, промишлени помещения, офиси и автомобили са открити и иззети различни доказателства за престъпната дейност на групата.

„В жилище на един от участниците в ловешкото село Дерманци е открито голямо количество канабис, пакетиран за продажба на едро“, уточнява прокуратурата за ареста на Димитров. Там са намерени и иззети вентилатори, осветителни тела и други части от цялостно оборудване за отглеждане на растения в затворения помещения. В къща на друг участник в групата – в ямболското село Веселиново, освен наркотици е открито и иззето автоматично огнестрелно оръжие. Суха тревна маса в буркани и оборудване за наркооранжерия са открити в старо промишлено помещение, където се предполага, че доскоро е бил отглеждан индийски коноп. В едно от претърсените помещения е намерено и иззето голямо количество пари в евро. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях, завършва съобщението.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar