Антикорупционната комисия твърди, че е установила конфликт на интереси на Росина Станиславова – действащата кметица на столичния район „Красно село“. Интересно е, че това ѝ е за трети път, а новият случай е резултат от първите два.

Сега става въпрос, че кметицата е сключила граждански договори с двама адвокати, включително и за участието им в постоянни комисии в общината. Това добре, но единият от адвокатите бил нает от нея и в лично качество – да я представлява по административните дела от предишните ѝ два конфликта на интереси, пишат днес от комисията, оглавявана допреди време от Сотир Цацаров.

Така, малко парадоксално защитавайки се по старите два „конфликта на интереси“, Станиславова изпаднала в нов – излиза от констатациите на КПКОНПИ.

Предишните два случая бяха не по-малко „живописни“: кметицата определила сама себе си за ръководител на проект с европейски средства, определила и възнаграждението за себе си и избрала екипа на проекта.

А вторият ѝ конфликт бе установен, затова, че ангажирала дъщеря си на трудов договор по същия проект – „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar