[email protected]

Александър Радев ще трябва да плати 300 000 лв. кръвнина на близките на прободения смъртоносно Андреас Ропел

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата от 15 години затвор на композитора Александър Радев, убил съпруга си Андреас Ропел в дома им в Стамболийски. Това се случи на 4 май 2022 г. след пиянски скандал.

Двамата имали сключен брак през 2020 г. в Германия. У нас живеели първо в София, но ден преди убийството се преместили в наследствена къща на Радев в Стамболийски. Решили да се заселят там с домашните си любимци – декоративно прасе, 2 кучета и 8 котки. На следващия ден ходили на пазар, после се прибрали и седнали да си пийнат. Под влияние на алкохола се скарали и започнали да се дърпат и удрят. В един момент Радев взел нож и намушкал Ропел. После направил опит да заличи следите и хвърлил ножа в тоалетната. Обадил се на телефон 112 и отишъл заедно с ранения си съпруг в болницата, но там германецът починал. „Андрей ми беше съпруг и най-обичаното от мен създание! Но си беше домашен насилник, поне 30-40 пъти съм викал полиция“, твърдеше след задържането си Александър Радев.

За да потвърдят първоинстанционната присъда, апелативните магистрати са отчели, че Андреас Ропел е провокирал и предизвикал съпруга си. Има обаче и други отегчаващи вината на Радев обстоятелства, освен изхвърлянето на ножа, характеристичните му данни сочат, че е агресивен и със занижена самокритичност. Той ще трябва да плати на близките на убития общо 300 000 лв.

И това съдебно решение не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВКС.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
davidaccess
davidaccess
31 май 2024 12:12
Гост

Thank you. Your example didn’t work for me but I managed to fix it, which was basically the same thing!
https://www.myaccountaccess.run/