Обиди и атака срещу „Демократична България“ отправя Момчил Иванов в профила си във „Фейсбук“ часове преди да бъде представен като номинация за министър на правосъдието във втория проектокабинет на „Има такъв народ“. Не е ясно дали депатутът от партията на Слави Трифонов вече е знаел, че ще е кандидатът за този пост, но във вторник следобед когато името му вече неофициално се обсъждаше, изтрива публикацията си (вижте я надолу в текста).

Отношението му, макар да не е направил официален коментар по темата досега, към една от политическите формации, от които „Има такъв народ“ очаква подкрепа и то „Демократична България“, която приоритизира съдебната реформа сред най-важните първи задачи на ново уплавление и има най-много опит по темата, поставя въпросителни и за евентуална обща работа, но и за позициите му по най-важните проблеми в съдебната власт.

За възгледите на Момчил Иванов за специализираното правосъдие, безконтролността на главния прокурор, антикорупционните практики и други необходими реформи не се знае нищо или поне „Дневник“ не успя да открие публични негови коментари. Той е бил депутат и в предишния парламент.

Иванов е адвокат (на 45 години), преподавател по търговско право във Великотърновския университет, областен координатор на партията „Има такъв народ“ в града. Данни от биография му не могат да бъдат намерени на страницата на „Има такъв народ“, за разлика от други депутати на партията. В представянето му в страницата на парламента графите „Професия“ и „Езици“ са празни.

Според негова визитка, представена в интервю за великотърновското издание, той е завършил история и право във Великотърновския университет. Осем години е бил управител на „Спортни имоти“ в града, арбитър към Арбитражен съд Велико Търново, бил е и председател на сдружение „Млад юрист“.

Според публикации във великотърновски медии, Иванов има шарена политическа биография, преминавайки през различни формации – бил е местен активист на СДС, кандидат за общински съветник от РЗС, активст на ВОТ – консерватори, водач на листата на „Република Бг.“

През 2011 г. Момчил Иванов е вписан като адвокат. Има съвместно дружество с колегата си от Велико Търново Радослав Русев – „Кунчев, Русев и партньори“.

„Капитал“ цитират колеги от Велико Търново които твърдят, че бил сдържан човек, а други юристи отбелязват, че до момента не е изразявал публично граждански позиции, както и каквото и да е мнение по съдебната реформа.

В деня, в който от „Има такъв народ“, обявиха, че ще представят членовете на кабинета на партиите, от които ще търсят подкрепа, сред които и „Демократична България“, Момчил Иванов написа статус срещу коалицията:

„За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници. Срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма. Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националнияТ интерес.“

Статусът е бил изтрит или профилът не е публичен вече, но „Дневник“ публикува скрийншот от него.

Друг негов статус от преди четири дни е отново насочен срещу „Демократична България“: „Честното е ДБ да бяха включили харвардските служебни министри в листите си,и сега да водят преговори да ги включат в кабинета. Така през задната врата да слагаш временни министри в политическия канинет на партия минала пред избори,не е нищо друго, а дълбоко задкулиси! Но ДБ му разбира на дълбоката държава“.

Кои са останалите министри и какво е известно за тях – четете тук.
Защо правителството вече зависи основно от ДПС – тук.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar