Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля всичките си тъжби за обида и клевета срещу потребители на „Фейсбук“ за техни коментари в социалната мрежа. Той е поискал от адвоката си да предприеме необходимите действия за прекратяване на делата, съобщи БНР.

„Може би като представител на местната власт беше грешка да водя такива дела, защото едва ли не се тълкуват като посегателство на свободата на словото. А това в никакъв случай не е била моята цел. Никога не съм бил против всеки да има мнение и да изразява своето становище. Най-малкото пък искам да спра критиките. Те са нещо градивно и помагат на всяка една власт да коригира проблемите“, заяви на пресконференция тази вечер Тодоров.

„Знам че това е голям проблем в обществото. Виждам го в комуникацията във „Фейсбук“. Много хора си служат с обидни и нецензурни изрази, но явно няма да съм аз човекът, който да изправи това“, каза кметът.

Тодоров донякъде изпитвал съжаление, че е потърсил правото си да защити името си в съда. „Виждам, че хората се манипулират, че едва ли не кметът на Стара Загора е някакъв нагъл велможа, който по всякакъв начин опитва да мачка с властта, която има. Никога не съм го правил“, посочи Живко Тодоров и заяви, че никога не е използвал властта, за да се саморазправя с гражданите или с политическите си опоненти.

Той се зарече, че повече няма да обръща внимание на подобни обиди. „Имаме много работа и не искам да отклонявам вниманието си с тези неща“, каза Живко Тодоров.

Общо четири са образуваните по тъжбите на кмета дела в Районен съд Стара Загора. На първото от тях бе даден ход на 17 януари и след разпит на свидетели бе отложено за 4 април.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar