Кметът на Радомир Пламен Алексиев и заместникът му Любка Димитрова отиват на съд, съобщиха от прокуратурата. Те са обвинени, че със средства за рехабилитация на общински пътища са ремонтирарали улици в града.

Нови мантинели, нов бордюр и нов асфалт, ето в тази улица са част от средствата, за които е обвиняван кметът на Радомир. Според обвинителния акт, внесен в Специализирания съд, на 10 декември 2015 г. Алексиве е разпоредил с близо 40 хил. лв. бюджетни средства да се ремонтират улици в града, вместо пътищата до хижа „Орлите“ и до „Червена могила“.

Петър Алексиев, кмет на Радомир: Неправомерен ремонт не е извършван. Няма отклонени средства, няма злоупотреби. Тя и прокуратурата е категорична по този въпрос.

Кметът обясни, че общинските пътища също са ремонтирани, но фирмата-изпълнител вместо да издаде 2 отделни фактури, пуснала една обща.

Петър Алексиев, кмет на Радомир: Обвинението е, че са направени едни улици за сметка на пътищата, което на практика не е отчетено работа по пътищата. Това е една обща обществена поръчка – ремонт на пътища и улици в община Радомир.

Областният управител на Перник защити действията на кмета на Радомир.

Ирена Соколова, областен управител на Перник: Кметовете се стараят с всички сили да се погрижат за своите жители. Кметът на Радомир е отговорен човек и аз се надявам прокуратурата добре да прочете деянията. Силно се надявам там да нямаме проблеми.

Заместничката на Алексиев – Любка Димитрова – е обвинена, че e съставила протокол с невярно съдържание, според който ремонта на пътят до „Червена могила“ е струвал 21 хил. лв., вместо малко над 1000.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar