Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема 52-годишна жена, присвоила 144 хил. лева от банка, където работила като касиерка.

Престъплението е класифицирано по чл. 202, ал.2, т.1, вр. чл.201, ал.1, вр. чл.26 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е образувано на 30 май 2024 г. по сигнал на ръководството на банката, след като там е бил извършен вътрешен одит. До момента по делото са разпитани множество свидетели и след предварително разрешение от съда е извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от Е.К.

На място са установени режещо устройство тип „гилотина“, както и зелена хартия за окомплектоване на купюри с банкноти, наподобяващи такива от по 100 лв., които са спомогнали на Е.К. да направи т.нар. „кукла“, т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е целяла да замаскира извършеното от нея престъпно деяние.

Спрямо обвиняемата Е.К. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Към момента Е.К. е възстановила част от присвоените пари – 20 000 лева. Разследването продължава.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Буахахаха
Буахахаха
21 юни 2024 16:12
Гост

Никога е нямало и няма и да има банкова система в БГ нормално е в за там, където всичко е л-номети на ДС и генетични крадци от бившето БКП. Та вие сте в списък, наравно с Бурунди и Афанистан за пране на пари.Що касае офисие нар ‘банки припомням:18 август 2017 г. при посещение в клон на банка Футболната звезда Мартин Петров.сезира СГ прокуратурата за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в ‘голяма’ българска банка.Служителка предоставяла на Петров фалшиви информация за неговите сметки, депозити извлечения и операции. В периода 2007 – 2017 година без негово знание,… Покажи целия коментар »