Британският принц Хари и съпругата му Меган заплашиха със съд папараци заради снимки на семейството им в Канада, съобщи Скай нюз.

Предупреждението бе отправено, след като в медии бяха публикувани снимки на Меган Маркъл, която се разхожда с бебето Арчи и с двете си кучета в парк във Ванкувър.

Адвокати на семейството казват, че Меган е снимана без нейно съгласие и че фотографът се е криел в храстите в парка и я шпионирал.

Хари и Меган твърдят, че е имало и предишни опити семейството им да бъде заснето без разрешение, докато е в дома си. Папараци постоянно били на пост край къщата им във Ванкувър, за да ги дебнат.

Принц Хари пристигна във вторник в Канада, за да бъде със съпругата и сина им, след като изпълни през едни от последните си публични ангажименти като член на кралското семейство. Бъкингамският дворец оповести преди дни споразумението с херцозите на Съсекс, които пожелаха да се оттеглят от кралските си задължения и да живеят във финансова независимост. Кралица Елизабет Втора уважи желанието им. Хари и Меган занапред няма да са действащи членове на британското кралско семейство, няма да ползват титлите „кралски височества“ и искат да се издържат сами.

След като през 1997 г. загина майката на Хари – принцеса Даяна, а преди катастрофата тя бе преследвана от папараци, британската булевардна преса неформално се ангажира да не публикува папарашки снимки на членовете на кралското семейство. По-късно това понякога се нарушаваше.

Принц Хари и Меган в продължение на няколко години критикуваха таблоидите за намеса в частния им живот и през есента на 2019 г. подадоха иск срещу булевардните колоси – The Sun, Daily Mirror и Mail on Sunday.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar