Борбата с войната по пътищата ще е основният приоритет на новия вътрешен министър Калин Стоянов. Това съобщи той, след като пое поста от Иван Демерджиев.

Противодействието на уличната престъпност и тази по малките населени места е друг акцент в управленската програма на Стоянов. Справянето с миграционния натиск е третият акцент в програмата му.

„Целият ми професионален път е само в МВР. Затова съм сигурен, че опитът ще ми помогне и няма да имам нужда да опознава системата, защото съм част от нея“, каза Стоянов, след като пое поста от Демерджиев. Обеща на служителите, че знае проблемите им и ще направи всичко възможно да държи МВР далеч от политическите войни.

„Изпитвам удовлетворение. Мисля, че за изминалите 10 месеца успяхме да постигнем голяма част от приоритетите си“, посочи пък Иван Демерджиев, след като сдаде поста. Изтъкна, че се спазва принципа на законност и МВР не служело на ничии интереси. Благодари на целия състав на министерството. Отчете, че се справили с изключително тежък мигрантски натиск и вратата за Шенген е отворена. Посъветва Стоянов да не се поддава на чужди влияния.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar