[email protected]

Калина Муньос, дъщеря на Симеон Сакскобургготски, е заминала за Испания. Това става ясно от писмо, пристигнало при разследващите в сряда.

Засега не е ясно кога Муньос ще се яви, за да й бъде повдигнато обвинението. В писмото се посочва, че това трябва евентуално да е следващата седмица, тъй като самата Калина е в Испания. Ако тя не се яви на следващата дата, рискува да се наложи да я водят принудително.

По-рано днес се наложи отлагане на получаването на обвинение на Калина Муньос, тъй като стана ясно, че нейната адвокатка била в чужбина. Дъщерята на Симеон Сакскобурготски трябваше да се яви в сряда в полицията, но там постъпила молба от нейната защитничка.

Юристката посочила, че е извън България и моли за нова дата. На нея разследващият полицай ще връчи на Муньос документите, с които я обвиняват за шофиране пияна. Калина бе заловена в събота да кара с 1,5 промила алкохол в кръвта на Боровец.

Около 15,20 ч. Калина карала джип „Сузуки Джимни“. Търсела домашен любимец, изчезнал сутринта. Нейният съпруг Китин Муньос веднъж обяви, че става дума за куче, а след това – за папагал. Тъй като била гладна обаче, Калина спряла да хапне в хотел. След това при маневра на задна скорост на паркинга ударила бариера и кашпа. Охранител на хотела едва не бил пометен.

Калина опитала да избяга от местопроизшествието, но гардът я спрял. Нейният съпруг Китин Муньос твърди, че тя искала само да премести сузукито, за да не пречи. Полицаи подчертаха, че при местопроизшествието превозното средство трябва да остане на място и дори да не е бягала, Калина не е трябвало да мести колата.

Пробата с дрегер показала 1,5 промила алкохол. На място дошла линейка, но тъй като не била пострадала, Муньос отказала преглед.

„Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък“, коментира мъжът й и пробата. И обясни, че Калина яла традиционни български чушки с чаша вино.

Наемателят на въпросния хотел пък разказа, че докато чакали полиция, Муньос изяла няколко кисели млека, за да смъкне нивото на алкохол.

Криминалисти направиха оглед на мястото, а Калина бе заведена в болница, за да даде кръв. Тя обаче отказа пробата, затова за верни се приемат показанията на дрегера. Тъй като става дума за престъпление, Калина била задържана за 24 часа.

Полицията конфискува автомобила, с който тя бе причинила инцидента. Колата се оказа на юридическо лице.

Дни след инцидента папагалът бе открит. Калина имала птицата от 2 години и не се разделяла с нея.

Вместо в клетка той живеел на свобода и обичал да каца на рамото на Калина. В крайна сметка бил открит с помощта на гражданка, забелязала го на прозореца на къща, след като видяла снимка на изгубената птица в социалните мрежи.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar