Министрите Демерджиев и Шишков се срещат с Иван Гешев за пътната безопасност

Изясняват се причините за тежката верижна катастрофа между три автомобила на пътя София-Самоков край Панчарево. Инцидентът е станал в късните часове на вторника на бул. „Самоковско шосе“, на отбивката за Бистрица. При катастрофата има загинал и деветима ранени, двама от които са в тежко състояние. В тази отсечка има знак за ограничение от 30 км/час.

„В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на алкохол, но това ще кажат назначените експертизи.“

Това заяви пред Нова тв експертът по пътна безопасност Диана Русинова. „В района се предприемат и много неправилни изпреварвания, въпреки че маркировката го забранява“, допълни тя.

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се врязва и трета кола.

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил.

Загиналия всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури“, посочи Русинова.

Също Нова съобщи, че след тежките катастрофи от последните месеци – министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и главният прокурор ще обсъждат мерки, с които да се сложи край на войната по пътищата.

На срещата, организирана от Института за пътна безопасност, се очаква да бъдат представени резултатите от действията на институциите до момента и какво следва оттук нататък.

Само през вчерашния ден станаха две тежки катастрофи на автомагистрала „Тракия“. При тях двама души бяха ранени.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar