ДПС ще гласува „въздържал се“ за поправките в закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Това обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред Канал 3, като посочи, че от движението не искат да участват въобще в този дебат и няма да внасят свои предложения по закона. По думите му те искат да стоят настрана от този спор, тъй като има неразбиране за този бизнес

Цонев припомни, че през 2013 г. са внесли промени и са направили опит да сложат ред, но са били бламирани, като са били приети предложенията на тогавашния соцдепутат Георги Кадиев, с които е въведен и настоящият двуяк режим на таксуване.

Цонев коментира още вота на недоверие, поправките в закона за НСО, внесени от ДПС, президента Румен Радев, както и бъдещата им конференция през април, когато трябва ДПС да избере свой лидер. Той поясни, че с внесените от лидера на движението Мустафа Карадайъ, депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, самия Цонев и колегата им Хамид Хамид поправки в закона за НСО са откликнали на призивите на самия президента Румен Радев, политиците да плащат за охраната си. Той попита също така риторично: „Нима г-н Радев не знае защо Ахмед Доган е охраняван?“. По думите му почетният председател на ДПС с действията си е защитавал националния интерес и е направил много за териториалната цялост на страната. Цонев изтъкна също така, че Радев говори много за ГЕРБ, но не казва нищо за езика на омразата и поведението на националистите, които са във властта. „Езикът на омразата подкопава етническия мир“, каза той. Цонев се надява премиерът Бойко Борисов да преразгледа работата на областния управител Никола Чанев, който бламирал всяко решение на местните власти в Кърджали. На конференцията си през пролетта пък ще направят промени в програмата си за ускорено разивитие на страната и ще включат много инструменти от т.нар. „зелен пакт“ на ЕС.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar