След като не се яви на първото заседание по делото за смъртта на 15-годишния Георги Игнатов, подсъдимият Йоан Матев беше предупреден от Софийския апелативен съд, че трябва да спазва мярката си за неотклонение „подписка“. Тя му беше наложена миналата година, след като Софийският градски съд го оправда за убийството в столичната Борисова градина на 2 юни 2015 година.

Делото вече е в Апелативния съд, тъй като прокуратурата протестира оправдателната присъда на Матев.

На първото заседание беше назначена допълнителна експертиза на косъм, намерен на ножа, с който се смята, че е бил убит Георги Игнатов. Експертизата трябва да е готова за следващото заседание на 27 септември.

Какво ще се изследва обясни адвокат Станислава Каракашева:

„Чрез това допълнително изследване би могло да се установи родствено сходство между намерения косъм и майката на пострадалия, т.е. ще се изследва въпросът дали намереният косъм е от Георги Игнатов. Има експертиза, която е установила сходства между намерения косъм и сравнителния материал, иззет от Георги Игнатов, но както обясни вещото лице в днешния разпит, иззетият сравнителен материал са били косми от различни части на тялото на пострадалия и са установени сходства само с някои от тях“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar