Прочулият се около „Кумгейт“ в Хасково Делян Добрев влезе и в „апартаментгейт“. Оказва се, че роднините на герберския депутат и бивш енергиен министър са си напазарували ново строителство в София на срамно ниски цени. С имоти в столицата са се сдобили майката на Добрев, братовчедка му Росица Гартова и кумът му Евгени Консулов, показва разследване на „Биволъ“.

Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Всички изброени лица са част от т.нар. „Дриймтийм“, назован така от самия Добрев, когато гръмна „Кумгейт“ в Хасково. Припомняме, че преди няколко години стана ясно, че в обръч от фирми край Гаргови и родителите на Добрев са отишли поне 100 милиона от обществени поръчки.
Имотният парад на хасковлии в София е открит от кумеца на Делян Добрев Евгени Консулов и съпругата му Кремена на 29.09.2016, когато те пазаруват „на изкоп“ два апартамента на ул. „Иван Сусанин“ в „Манастирски ливади“, където се строи нова жилищна сграда. Цените за тях са изключително изгодни – 41 115 лв. за апартамент от 73 кв. м. или по 288 евро на кв.м. и малко по-скъпо за апартамент от 56 кв.м. придобит за 315 евро на кв.м.

Към момента на покупката Евгени Консулов е зам.-кмет по европейските и националните проекти и програми на община Хасково. Консулов е син на д-р Консулова, общинска съветничка от ГЕРБ. За него е известно, че е много близък с депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев. От 2006 до 2008 г. двамата са в УС на Сдружение „Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес“ регистрирано в Хасковския окръжен съд. Консулов и Добрев нямат преки роднински отношения, но Добрев се явява кум на Консулов.

В същия ден изповядва сделка за имоти в същата сграда Даниел Гаргов, общински съветник от ГЕРБ и шеф на комисията по бюджет и финанси при местния парламент в Хасково. Той е съпруг на братовчедката на Добрев Росица Гаргова и съсобственик в „Еко Традекс Груп“. Според проучване на Медиапул, фирмата е в Топ 3 на санирането в България.
Няколко дни преди първите обитатели да се нанесат в новопостроените си жилища, Гаргови продават апартаментите и гаражите на фирмата „Иконус – икономически консултации и услуги“, която е еднолична собственост на майката на Делян Добрев – Златка Стойкова Добрева. Цената вече е двойна – 400 000 лв.
Самият Делян Добрев е декларирал, че живее под наем в Манастирски ливади и плаща 950 лв. месечно за апартамент с площ 110 кв. Очевидци твърдят пред „Биволъ“, че са го виждали да влиза в сградата, където е апартаментът на майка му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar