И Маринела Арабаджиева последва примера на обвиняемия бизнесмен Миньо Стайков да се кандидатира за депутат. И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната, чийто лидер е Александър Томов. В Бургас водач е Николай Росенов Колев.

    Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване.

    Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение. Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира пред „24 часа“ председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миньо Стайков от ПП „Бригада“, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

    Кандидатурата на Маринела за депутат обаче не означава, че срещу нея ще отпаднат досега повдигнатите обвинения, коментираха юристи.

    През 2011 г. двете фамилии – на Стайков и Арабаджиеви, се сродиха за известно време след като ожениха децата си.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar