Ден след като прокуратурата повдигна обвинения на кметовете на Созопол Панайот Рейзи (ГЕРБ) и на Златица Магдалена Иванова (БСП), с проблеми се оказа и колегата им в Стрелча Стойно Чачов (АБВ). Екип на „Икономическа полиция“ – Пазарджик нахлу в общинската страда.

Първоначално бяха лансирани версии за нередности с документи. Това се потвърди от изявление на Румяна Арнаудова по-късно, говорителка на главния прокурор. Тя обясни, че подателят на сигнала в полицията е бил принуден да подпише подобен документ. От думите ѝ стана ясно, че според първоначалната информация в началото на 2016 г. кметът Стойно Чачов (АБВ) е събрал служителите и им е казал, че ако не искат да бъдат дисциплинарно уволнени, трябва да подпишат молба за назначаване на работа и молба за напускане, и двете – без дата. По думите на Арнаудова в сигнала се съдържат твърдения за принуда и злоупотреба с власт.

Документи вчера не бяха открити, но разпитаните служители потвърждават за наличието им – включително и деловодителката, която ги е приела. „Дори и без документи, касае се за престъпление, което може да се докаже въз основата на свидетелски показания“, заяви Арнаудова. Днес ще стане ясно дали Чачов ще бъде обвинен.

41-годишният Чачов е кмет първи мандат. През 2015 г. победи на балотаж влезлия впоследствие в затвора (и излязъл предсрочно) заради изнасилване дотогавашен кмет Иван Евстатиев. Чачов е възпитаник на НСА и деятел на Българския футболен съюз.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar