Радомир Чолаков предлага председателят на НС да координира работата на парламентарните комисии като периодично събира председателите им

Най-екстравагантното предложение, свързано с новия правилник на Народното събрание идва от „Има такъв народ“ – пленарните заседания да не са от 9 до 14 ч, а от 14 до 19 ч вечерта. Няма изложени мотиви, разказа за „24 часа“ шефът на временната комисия по правилника Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Самият той предлага председателят на НС да кооординира цялостно дейността на парламента, като периодично – например на две седмици, събира шефовете на комисии, за да е ясно как тече работата по законите и придвижването им към гласуване. Иначе в правилника ще се правят само редакционни поправки, комисията му трябва да ги гласува днес.

Междувременно бившата шефка на НС Ива Митева се е върнала пак като началник на парламентарната дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС“. Тя си бе взела неплатен отпуск, за да се яви на изборите с новата си коалиция „Заедно“, която основа с Любомир Каримански, който също напусна ИТН.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar