Юридическа фирма планира колективен иск до британския Върховен съд

Валутата OneCoin е фалшива

Криптокралицата е в неизвестност от 2017 г.

Една от най-елитните адвокатски кантори в лондонското Сити подготвя дело срещу криптокралицата беглец Ружа Игнатова за измамата с фалшивата криптовалута OneCoin, съобщи „Дейли мейл“.

Юридическата фирма „Мишкон де Рея“ (Mishcon de Reya), сред чиито клиенти е била принцеса Даяна, планира колективен иск във Върховния съд, пише изданието. В публикацията обаче се посочва грешно, че схемата е базирана в България, тъй като истинското ѝ седалище е в Германия. Там Ружа Игнатова и брат ѝ, който също е част от схемата, са живели от деца, съпругът ѝ е адвокат немец, в тази страна сега са и родителите ѝ, които гледат детето є. По време на изчезването си през 2017 г. Ружа Игнатова вече дори не е имала български паспорт.

В момента Игнатова е в Топ 10 на ФБР за най-издирваните престъпници, като американските власти предлагат 250 000 долара за информация, която би довела до нейния арест.

„Мишкон де Рея“ има за цел да възстанови средствата, загубени от инвеститорите при измамата, като ищците могат да се регистрират на принципа „Без печалба, без такса“. Това е юридически термин, който най-просто казано означава, че адвокатът няма да вземе такса, ако искът не е спечелен. Обект на иска най-вероятно ще са имоти на измамниците по света, такива Игнатова и роднините є имат и в България.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar