• В продължение на десетилетия на надгробния й камък пише само „Неизвестен“
  • Преди години властите получават ДНК профил на Тъкър и в последствие идентифицират жена в Мериленд, която вероятно е свързана с нея

Жена, убита в Масачузетс през 1978 г., най-накрая е идентифицирана с напредъка в ДНК технологията, предаде Би Би Си.

Патриша Ан Тъкър, тогава на 28 години, е наречена в продължение на десетилетия само като „момичето Гранби“ по името на малкия град, където е открито цялото й. Цели 45 години тялото остава неидентифицирано.

Тялото на Патриша е открито заровено под листа на дърводобивен път в град Гранби на 15 ноември 1978 г. Разследването стига до заключението, че тя е убита около юни 1978 г. и че е била на възраст между 19 и 27 години. Но самоличността й остава загадка. В продължение на десетилетия на надгробния й камък пише само „Неизвестен“, предаде Нова тв.

Но с напредването на науката, благодарение на ДНК експертиза се установява кое е неизвестното момиче. Преди години властите получават ДНК профил на Тъкър и в последствие идентифицират жена в Мериленд, която вероятно е свързана с нея. Същата жена информира полицията, че нейната леля е изчезнала през 70-те години на миналия век, след което е дава на полицията имената на двамата сина на леля си, каза г-н Ган. Един от тях, Матю Дейл, потвърждава, че майка му Патриша Тъкър е изчезнала през 1978 г. Сравнението на неговата ДНК с ДНК на Тъкър е води до 100% съвпадение на данните родител-дете. Така е разкрита и истинската самоличност на „момичето Гранби“.

„Благодаря ви, че никога не се отказахте от нея“, казва Дейл в изявление. „Сега поне имам някои отговори след 45 години“, допълва той.

„Напредъкът в съдебната медицина, по-специално съдебната генетична генеалогия, предостави нов източник за идентифициране на жертви“, каза първият помощник прокурор Стивън Ган на пресконференция в понеделник. Той съобщи, че разследването няма да приключи, докато не бъде разкрит и извършителя на престъплението.

Разследващите установят, че Патриша Тъкър е била омъжена за Джералд Коулман по време на смъртта си, но той никога не е съобщил за изчезването на жената си. През 1995 г. Коулман е осъден по обвинения, включително за изнасилване и нападение, и умира в затвора през 1996 г.

Полицията изказва подозрения за вината на Коулман, но уточняват, че все още нямат доказателства, че той е извършителя на престъплението.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar