47-годишният Иво Даскалов – Лудия вече е с официално обвинение за мелето с три трупа на Околовръстното на Пловдив. От прокуратурата са внесли обвинителния акт срещу него, като предстои съдът да насрочи дата за старт на процеса.
Припомняме, че Даскалов се качи с 2,17 промила алкохол в кръвта във возилото си. На посочената дата той бил със свои близки и познати в къща в село Бойково, където празнували Великден. Около 21,30 ч. те се качили на колата на Лудия – джип БМВ. Карал със 180 км/ч при разрешени 90 км/ч. Предприел маневра изпреварване, но не успял да се върне в напуснатата от него пътна лента, в резултат на което настъпил челен сблъсък с идващото отсреща БМВ. Вследствие на сблъсъка на място загинаха двама души, а третият почина в болница.
Според техническата експертиза, причина за катастрофата е управление от Лудия след употреба на алкохол, с превишена скорост и предприемане на изпреварване по време и място, когато това не е било безопасно.

Спрямо Даскалов е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 20 000 лева от Апелативния съд в Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура му е наложена забрана за напускане пределите на България и му взета книжката.

Тъй като случаят е определен като особено тежък, предвиденото наказание е от 5 до 20 години лишаване от свобода и лишаване от правоуправление.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar