По покана на главния прокурор Бекир Шахин

Обсъждат борбата с нелегалната миграция

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде на двудневно посещение в Турция. Визитата в Анкара, която започва утре, е по покана на колегата му Бекир Шахин и била организирана спешно – само в рамките на няколко дни.

Очаква се по време на посещението си главният прокурор да обсъди засиления миграционен натиск. Иван Гешев и турските му домакини ще обсъдят и конкретни мерки срещу ръководителите на организирани престъпни групи, които контролират каналите за мигранти от Близкия Изток, Азия и Африка. Друг акцент при визитата ще са и съвместните действия на България и Турция срещу тероризма. През ноември м. г. у нас бяха арестувани няколко чужденци по подозрение, че са свързани с извършителите на атентата от 13 ноември, извършен на една от най-оживените търговски улици в центъра на Истанбул.
Освен с колегата си Бекир Шахин, главният прокурор има планирани официални срещи в Анкара с турския министър на правосъдието Бекир Боздаг и с вътрешния министър Сюлейман Сойлу.

Докато Иван Гешев обсъжда двустранните отношения между България и Турция, правната комисия на парламента ще обсъжда законопроектите срещу главния прокурор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar