Обвиняемият за жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“ Георги Семерджиев е подсъдим заедно с Иван Бандаловски за побой отпреди 10 години.

Познанството на двамата не е тайна. Обвиненият за катастрофата е играл в юношеските си години във ФК „Левски“. Оказа се обаче, че Бандаловски и Семерджиев са и подсъдими по дело за побой в заведение. Процесът се точи в Софийския районен съд от 2013 г., а самата случка е от 2012 г. Делото започва отначало преди време, защото съдийката забременява и излиза по майчинство.

До момента са се провели няколко заседания, които са се отлагали заради неявяване на някои от подсъдимите или техен адвокат. Така например през 2016 г. е имало две, през 2017-а едно, през 2021-а е било и разпоредителното заседание. Часове след катастрофата на 6 юли беше поредното, но тогава Семерджиев не се яви, защото в този момент се криеше от полицията.

Войната между бившия футболист Иван Бандаловски и бившия главен мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов, която се разгаря от дни във фейсбук, навлезе в нова фаза.

В понеделник мениджърът публикува в социалната мрежа снимка на Бандаловски с Георги Семерджиев, обвиняем за жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“ на 5 юли. При нея бяха убити две момичета.

„При дипломирането в Кеймбридж“, написа явно иронично Стоилов над кадъра.

Скандалът между Стоилов и Бандаловски пък започна в събота, когато мениджърът коментира трансферната политика на ЦСКА.

„Последните 4 години в касата са влезли над 20 милиона евро от тези „слаби“ футболисти… Толкова, колкото имаше дългове ЦСКА, когато беше обявен във фалит от „уникалните“ играчи, които са водени последните 20 години“, написа Стоилов в отговор на коментар от фен.

Бандаловски се включи с коментар. „Всеки, който разбира малко от футбол и привлече за 6-7 години стотина футболисти в отбор с марка като ЦСКА, все ще продаде 7-8 от тях за 20 милиона евро. Клубове като „Партизан“, „Цървена звезда“ и „Динамо“ (Загреб) правят тези пари за един трансферен прозорец. Така че господинът да не бъде много щастлив от този факт, а да погледне докъде докарахте отбора, господин главен скаут, директор, треньор, вицепрезидент и администратор“, написа бившият футболист.

Тогава Стоилов му отвърна с кадъра. Самият Семерджиев е в ареста. Той има 5 обвинения. Основното е за катастрофата, при която загинаха Христина Дилева и Хариет Стефанович.

Само месец преди това той останал без швейцарската си книжка, защото бил хванат да шофира след употреба на амфетамини. Документът се оказа фалшив. Това е друго от обвиненията му.

Подведен е под отговорност и за притежание на амфетамини, открити в джипа след катастрофата, както и за това, че колата е била с фалшиви номера. Кръвна проба пък показа, че е употребил метамфетамин.

Трагедията стана и повод прокуратурата и полицията да си отправят взаимни обвинения в разпъване на чадър на Семерджиев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar