Единствената ми вина е, че съм от Горубляне. Бях отведен в ГДБОП и ме държаха 20 часа на разпит. Питаха ме кой в Горубляне кара шкода със затъмнени стъкла. Казах, че не познавам никой, който може да извърши такова престъпление. Това каза Ивайло Борисов-Ториното в Софийския градски съд малко след 20 часа. Той заедно с Мартин Марков, Здравка Стефанова и Георги Джамбазов са обвинени, че са помогнали за отвличането на Адриан Златков. Младежът бе похитен на 30 август миналата година, а 11 дни по-късно върнат на семейството си. ?

Според прокуратурата Ториното и Марков осигурили автомобилите шкода и опел, използвани при отвличането. Свидетелка, собственичка на гараж за тониране на автомобилни стъкла, разказала пред разследващите, че на 22 август Ториното, който й бил редовен клиент, й предоставил автомобил шкода за затъмняване на стъклата. Тя имала навика да си прави снимки на работата, затова и предоставила на ГДБОП 10 фотоса.?

Според адвокат Марияна Тодорова, която защитава Борисов, на тях не се виждали модели и регистрационни номера, а само затъмнени стъкла. Ден по-късно Ангелина Йорданова свършила работата и предала автомобила. Пред разследващите тя казала също така че затъмнявала стъклата и на опел.

Самиеят адриан Златков обаче твърдял по време на разпига, че бил прехвърлен в др авт след шкодата, но не може да каже какъв е защото бил с качулка на главата.

Спорлед прокуратурата Стефанова и Джамбазов многократно преминали границата ни със Сърбия, където купували сръбски сим карти. ?

Сидетелката от Сърбия Любица Кривокапич разказала, че картите били нейни, тя ги дала на майка си да ги продава в магазина, която пък от своя страна заявила, че ги продала на двама мъже, които според нея били българи. Според разследващите Здарвка Стефанова и Георги Джамбазов купили и 5 апарата нисък клас.

Около 21,30 часа съдът се оттегли на съвещание. Очаква се решението дали четиримата остават в ареста или не да стане известно по-късно тази нощ.????

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar