Зоологическата градина и тази година отново ще се размине със завършването на злополучния строеж, въпреки че в бюджета на Пловдив за 2022 г. са планирани половин милион лева за обекта.

„Изпълнителят на обществената поръчка е обжалвал решението на пловдивския съд пред ВАС и чакаме отново съдът да се произнесе“, обясни за „Марица“ зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Поръчката беше възложена на фирма „Запрянови – 03“, но през 2020 г. кметът Здравко Димитров прекрати договора заради разследването, което спец прокуратурата водеше за зоопарка. Собствениците на фирмата са завели дело срещу общината с мотив, че не им е платено за вече свършената работа.

Магистратите потвърдиха, че община Пловдив трябва да наброи на фирмата 400 000 лева. Но според управителя на дружеството Вакрил Запрянов общината има да дава още 400 000 , за които фирмата разполага с документи. Затова са завели нов иск, този път пред ВАС.

Строежът на клетия зоопарк е изпълнен на 90 процента, но за близо седем години престой по съоръженията вече има дефекти.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar