За втори пореден път делото срещу подсъдимите за побоя над Слави Ангелов се отложи заради неявяване на адвокатите им. Във вторник защитникът на Георги и Никола Асенови – Мариана Тодорова, не дойде заради контакт с болен от COVID-19. Съдия Лилия Георгиева я задължи да представи PCR тест и назначи резервен адвокат на младежите.

    На миналото заседание в началото на юли заради заболяване отсъстваше и адвокат Траян Георгиев, който защитава третия подсъдим Бисер Митрев. Следващото заседание е насрочено за 18 октомври и трябва да бъдат разпитани свидетели, сред които и полицаи, участвали в разследването.

    Георги и Никола Асенови бяха пуснати под домашен арест в средата на юли след 16 месеца задържане под стража. Бисер Митрев е на свобода с парична гаранция от 1 г. Процесът се насрочва всеки месец и се очаква да приключи скоро на първа инстанция в Специализирания наказателен съд. Разпитани са десетки свидетели, предстоят и показания на вещите лица, които работиха по доказателствата за участието на тримата в побоя над главния редактор на „168 часа“.

    Слави Ангелов беше нападнат и пребит пред дома си на 17 март м.г. Георги Асенов, Никола Асенов и Бисер Митрев бяха арестувани месец по-късно, а разследването приключи в края на 2020 г. Освен за нанасяне на средни телесни повреди на журналиста тримата са подсъдими и за притежание на кокаин, както и за престъпно сдружение за побои. (24часа)

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar