Турски гражданин получи ефективна присъда от Окръжния съд в Сливен за това, че по непредпазливост е причинил пътно-транспортно произшествие, при което е загинал мъж, а други трима пътници са били ранени, съобщиха от обвинението. Наказанието на Я. Ю. /37 г./ е наложено по съкратеното съдебно следствие, след като той признал фактите и обстоятелствата във внесения от Окръжната прокуратура обвинителен акт.

Тежката катастрофа станала около 2,30 ч. на 24 декември 2017 година, при суха настилка, на прав участък от пътя от новозагорското с.Баня към град Твърдица. Подсъдимият е управлявал лек автомобил „Рено“ със скорост от 114 км/час при максимално допустими 90 км/час за този участък. С него е пътувала жена на 37 години. Той изгубил контрол над управлението заради превишената скорост и започнал да навлиза в лентата за срещуположно движение. В този момент към него се приближавал лек автомобил „Ауди“, управляван от 26-годишен сливенец. Въпреки че по-младият шофьор натиснал спирачките и свил максимално вляво, за да избегне удара, между двете коли настъпил челен сблъсък. Той е бил фатален за пътуващия в „Ауди“-то мъж на 28 години от твърдишкото село Сборище, който седял на предната седалка вдясно. Шофьорът и другият пътник – момиче на 19 години, са били ранени. Ранена е била и спътничката на подсъдимия. На двата автомобила са били причинени материални щети.

Окръжният съд е лишил подсъдимия от право да управлява автомобил за срок от 3 години. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar