Решение на Окръжния съд в Търговище

Разкрили, че случаят не е злополука

Присъдите по 10 г. и 6 месеца и 10 г. постановени при смекчаващи вината обстоятелства

Затвор от общо 20 години и половина постанови състав на Окръжния съд в Търговище за 76-годишен мъж и 44-годишния му син за убийството на техен съсед, когото двамата удавили в кладенец. Бащата Благой А. получава 10 години и 6 месеца, а синът Младен А. – 10 г., като наказанията са близки до минималните поради превес на множество смекчаващи вината обстоятелства. Двамата трябва да платят и 30 000 лв. кръвнина на брата на убития.

Случаят е от лятото на 2019 г. в търговищкото село Давидово. Трупът на 54-годишния Димитър Й. бил намерен в кладенец в двора му на 23 юли. Установено е, че се е удавил 3 дни по-рано. В началото се смятало, че е нещастен случай, тъй като в деня на изчезването на Димитър той бил много пиян, а кладенецът нямал капак. По-късно обаче се оказало, че бил хвърлен там от бащата и сина, които тормозел от няколко години. През 2016 г. пияният Димитър наръгал с вила по-възрастния Благой.

В деня на убийството Димитър отново се напил до безсъзнание и познати го довлекли и оставили да изтрезнява насред двора му. Пенсионерът се обадил на сина си, който пристигнал, двамата хванали алкохолика и го пуснали в кладенеца. По-късно обаче криминалисти изяснили, че случаят е убийство, а не злополука и Благой и Младен били пратени на съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar